09369632995

info@mehremosbat.com

صادقانه و صمیمانه دیگران را تحسین کنید

تحسین کردن

کلمه تحسین، کلمه ساده و جالبی است که تأثیرات شگفت‌انگیزی می‌تواند روی فرد و روابط‌مان بگذارد؛ البته در صورتی که در جای درستی استفاده شود و غیرصادقانه نباشد. تحسین کردن در افراد حس خوبی ایجاد می‌کند و اشتیاق فرد را برای کارکردن بالا می‌برد. باعث افزایش اعتماد به‌نفس و ایجاد خودباوری در فرد شده و به بهترشدن روابط فرد با دیگران کمک می‌کند. تعریف و تحسین به‌جا و به‌موقع موجب می‌شود تا انسان‌ها به خودشکوفایی دست پیدا کنند و در برقراری ارتباط با افراد موفق‌تر باشند.

 

فروید می‌گوید:

“هرکاری انجام دهیم از دو انگیزه نشئت می‌گیرد: نیاز جنسی و میل به بزرگ بودن”.

 

جان دیویی هم می‌گوید:

 “عمیق‌ترین نیاز در فطرت بشر میل به مهم بودن است”.

 

ویلیام جیمز این مسئله رو کاربردی‌تر بیان می‌کند:

“عمیق‌ترین اصلی که در ذات بشر هست این است که فرد از ته دل می‌خواهد که از وی تعریف و تمجید شود. میل به احساس مهم بودن از مهم‌ترین تفاوت‌های انسان و حیوان است”.

 

تحسین نشدن

یکی از علت‌های عمده طلاق و مشکلات در خانواده، تحسین نشدن و جایگزینی آن با سرزنش است؛ یا اینکه افراد در خانواده و روابط‌شان منتظرند ابتدا طرف دیگر تحسین را آغاز کند تا او نیز وارد عمل شود. پس باید بدانیم که ابتدا نیاز است تا از خودمان شروع کنیم.

تا به‌حال فکر کردید که ما چقدر دچار مسئله بی‌کیفیتی در روابط‌مان هستیم و بارها اتفاق افتاده که از کسی تعریف کرده‌ایم و مدتی رابطه خوبی را با وی داشته‌ایم، اما وقتی آن تحسین و تمجید فراموش شده است، باز کیفیت رابطه‌مان پایین آمده و بعد درگیر این شده‌ایم که ” اِ..چه شد! ما با هم خوب بودیم پس چرا این‌طور شد یا چرا از هم دور شدیم؟!”

وقتی برمی‌گردیم به عقب و بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که بله! طرف مقابل‌مان بسیار دوست دارد وقتی کاری می‌کند که درست و خوب است، تحسین‌اش کنیم و حتی تشویق‌اش کنیم ولی وقتی کارش تکراری شد دیگر آن کار به چشم ما نمی‌آید و بعضی اوقات هم ذهن‌مان این‌طور بازخوانی می‌کند که وظیفه‌اش است، پس نیاز به تحسین و تشویق ندارد! اما با یک تحسین ساده می‌توانیم بهترین و با کیفیت‌ترین روابطه را با آن فرد تجربه کنیم.

ببینید چگونه ابراز قدردانی و تحسین صادقانه می‌تواند زندگی شخص را تغییر دهد، اما این مسئله را هم فراموش نکنید که تحسین کورکورانه و غیرواقعی که در واقع چاپلوسی محسوب می‌شود، در دراز مدت اثر مخربی بر روابط شما خواهد گذاشت و نهایتا شما را گیر می‌اندازد؛ مثل دادن پول تقلبی به بانک یا سوپرمارکت! پس دقت کنید که تحسین‌تان هم  صادقانه باشد و دچار افراط و تفریط نشوید.

فهرست مطالب

آخرین محتواهای منتشر شده در مهر مثبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *