09369632995

info@mehremosbat.com

روزمرگی چیست؟

روزمرگی!

روزمرگی زمانی است که در کارها و زندگی نوعی از پیشرفت توأم با انگیزه، انرژی و شادابی نبوده و حالتی یکنواخت و بدون تنوع پیدا کرده، درحال تکرار مداوم باشد. روزمرگی در مراحل مختلف زندگی خود را نمایان می‌کند. در دوره نوجوانی عدم پیدا کردن هویت توسط نوجوانان باعث بروز مشکل با خود، از دست دادن انگیزه و سردرگمی می‌شوند، هدفی ندارند و ارتباطات مناسبی برقرار نمی‌کنند. در دوره جوانی ممکن است به‌خاطر ناتوانی در ایجاد صمیمیت با انسان‌های پیرامون، دچار محدودیت‌های اجتماعی و در نهایت انزوا ‌شوند.

 

احساس مفید بودن در میانسالی

در میان‌سالی نیز انسان نیاز دارد تا احساس مفید بودن داشته باشد و اگر به هر دلیلی توانمندی‌های لازم را در خود احساس نکند، احساس سرکوب، وی را همراهی خواهد کرد و با نگاه به گذشته و فرصت‌های از دست رفته احساس یأس و ناامیدی می‌کند، اندک اندک روحیه و انگیزه خود را از دست می‌دهد و دچار زندگی یکنواخت و کسل کننده‌ای می‌شود.

 

یکنواختی و روزمرگی

از یک بُعد دیگر که نگاه می‌کنیم، افرادی هم وجود دارند که اکثر کارها را به‌خاطر انجام وظیفه انجام می‌دهند؛ یا طوری رفتار می‌کنند تا مسئولیت‌ها را از روی دوش خود بردارند و یا برای جلب رضایت سایرین تلاش می‌کنند. آن‌ها در مدت زمان طولانی، نخواهند توانست از زندگی و کارشان لذت ببرند و احتمال اینکه دچار یکنواختی شوند، بسیار زیاد است.

 

روزمرگی و آدم‌های منفی باف

آدم‌های منفی‌باف، سریع‌تر از بقیه دچار روزمرگی و یکنواختی می‌شوند. آن‌ها فکر می‌کنند حتی تلاش هم نمی‌تواند آن‌ها را به اهداف‌شان برساند. همچنین افراد کمال‌گرایی که در رده شخصیت‌های وسواسی قرار می‌گیرند، به‌خاطر وسواس فوق‌العاده یا انجام اموری که وظیفه‌شان نیست، پس از مدتی دچار یکنواختی و عدم رضایت از کار خواهند شد. در مورد افراد کامل‌گرا نیز چنین اتفاقی خواهد افتاد، هنگامی که به‌خاطر نبود بهترین شرایط برای شروع کارها، هیچ‌کاری را انجام نمی‌دهند، اسیر بهانه‌ها می‌شوند و دائما در حال درجا زدن هستند.

 

روزمرگی در شخصیت‌های مضطرب

همچنین افرادی که دارای شخصیت اضطرابی هستند، بیشتر دچار روزمرگی می‌شوند زیرا به لحاظ ساختار شناختی فکری در برنامه‌ریزی، تعیین اهداف و استراتژی در زندگی و تحریف در مفاهیمی همچون شکست و پیروزی، خوشبختی و بدبختی، دچار حالات افراطی می‌شوند و با هر مسئله‌ای با اضطراب هرچه تمام‌تر برخورد می‌کنند. به اصطلاح آن‌ها آدم‌هایی هستند که زندگی را به خودشان بسیار سخت می‌گیرند و به همین دلیل به سرعت فرسوده و خسته می‌شوند و روزمرگی آن‌ها را از پای می‌اندازد.

 

ارتباط اعتماد به نفس پایین و روزمرگی

کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند و دائما احساس عذاب وجدان می‌کنند و حالاتی از خودآزاری دارند، بیهوده تلاش می‌کنند تا به‌جای کسب لذت‌های فردی، در برآورده کردن نیازهای دیگران پیش‌دستی کنند، آن‌ها نیز لذت اندکی از زندگی می‌برند و به سرعت دچار روزمرگی می‌شوند.

فهرست مطالب

آخرین محتواهای منتشر شده در مهر مثبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *